Чому у важкі хвилини людина звертається до Бога

Чому у важкі хвилини людина звертається до Бога

Буває час, коли людина думає, що вичерпала всі свої сили, використовувала всі можливі засоби, але результат так і не досягнутий. Якщо надія не покидає його, він звертається до Бога. Але буває і таке, що люди переживають щось набагато більше, ніж вони самі, що вони не в змозі осмислити або прийняти. Це також спосіб визнати, що існує бог, який більший, ніж особа людини.


2009 року в Лондоні пройшла цікава рекламна кампанія. На восьмистах автобусах з 'явився напис: "Очевидно, Бога немає. Тож розслабтеся й радійте життю ". Християн столиці Великобританії це обурило, і вони розмістили інший напис на автобусах: "Бог є, повірте! Не хвилюйтеся і радійте життю! "

Тяжкі випробування або серйозні потрясіння для одних людей стають дорогою до Бога, а для інших - шляхом у небуття, депресію та алкогольну залежність. Цікаво, що прийняття Бога і віра в нього є основою для однієї з найуспішніших методик терапії щодо позбавлення від алкогольної залежності.

Навіть у Біблії можна побачити різні види реакції людей на те, що вони зустріли заклик Господа у своєму житті. Іван і Яків, будучи простими рибалками, почули промови Христа і відразу пішли за ним. Інший чоловік, багатий юнак, якого Ісус покликав з собою, відійшов від нього в смутку. Люди живуть в одних і тих же умовах, але поводяться абсолютно по-різному, коли справа стосується питань про Бога.

Якщо озирнутися навколо, то можна помітити, що більшість людей прагне до чогось, робить кар 'єру, намагається вирішити фінансові проблеми, влаштувати своє особисте життя, налагодити взаємини з дітьми і так далі. Кожен день сповнений турбот і клопоту, які наповнюють життя людини. Але от трапляється щось, що явно демонструє, що все це нічого не варте. Що висока зарплата не допоможе повернути любов близької людини. Що найвищі досягнення в обраній галузі не мають значення, якщо виникли серйозні проблеми зі здоров 'ям. Ситуації бувають різні. Саме тут люди іноді розуміють, що у них є щось інше, що робить їх життя цінним, навіть якщо в ньому відсутні якісь інші звичні багатьом цінності. До Бога не приходять логічні міркування, навіть навпаки, якщо міркувати логічно, то зазвичай легко дійти протилежного висновку. Але щось у душах людей схиляється до того, що Бог є, навіть якщо вони не віддаються глибоким роздумам з цього приводу. Також нерідко буває, що людина щосили прагне отримати щось: побудувати кар 'єру, купити дорогу машину або віллу в кращому місці Землі. Але, як не дивно, отримуючи все це, він з 'ясовує, що все одно чогось не вистачає. Всі ці речі мають кінцеву природу, але душа людини і все, що вона відчуває, має нескінченну глибину, тому тільки ідея про Бога і віра здатні наситити це. Інакше людям завжди чогось не вистачає, чогось неясного і невловимого. Коли це відбувається, люди кажуть, що душа болить. Це і є тяга до духовного, за допомогою якої і приходять до Бога.