Якою має бути Справжня Молитва?

Якою має бути Справжня Молитва?

Ми звикли вважати, що молитва - це прохання, адресоване Богу з метою щось від нього отримати. Нам щось не подобається, і ми звертаємося до Бога з молитвою про зміну стану речей.

Але справжня молитва не може бути проханням; справжня молитва може бути тільки вдячністю Богові.

Людина звертається до Бога з проханням, і така молитва - це засіб для досягнення мети, просто інструмент. Для людини сама молитва не важлива, вона хоче отримати результат, тому таку молитву назвати справжньою не можна.

Справжня молитва не має ніякої мети, вона сама по собі і є мета - це подяка, подяка Всевишнього за те, що Він дозволив нам бути, вдихати аромати квітів, бачити все це різноманітність форм життя.

Бог дозволив нам усвідомлювати, чути, відчувати смак і мати інші сприйняття. Це настільки прекрасно, що справжня молитва-подяка народжується сама собою, ми дякуємо Богові за все це, відчуваючи, що ніяк практично не можемо йому віддячити.

Ошо каже: "Ви приходите в храм, тільки щоб подякувати: "Скільки б Ти не дав мені, це все одно занадто багато. Я не заслужу цього ніколи! " Все, що ви отримали - просто дар, і цей дар - від Божественної любові. Ви не заслужили цього ". Це милість Бога.

Справжню молитву можна порівняти зі справжньою любов'ю - це не засіб досягнення чогось, любов є сама мета. Ви любите не для чогось, не з метою щось отримати в результаті своєї любові. Коли ви любите (якщо це справжня любов, а не егоїстична закоханість), ця любов є блаженство, тому які можуть бути ще цілі, коли є блаженство? Які можуть бути очікування? Ви просто любите, джерелите аромат любові, як джерелять аромат квіти - нічого не чекаючи, нічого не бажаючи натомість. Ви випромінюєте любов - і цього достатньо.

Любов і вдячність - це найкраща молитва

Справжня молитва - це любов. Ви просто насолоджуєтеся нею, ви не просите чогось ще. Коли ви розумієте, що Бог переповнений любов'ю, у вас народжується подяка. Зі своєї любові Бог дає вам все, і з почуттям подяки ви йдете в храм - просто щоб вознести молитву подяки. Сама по собі вдячність - це вже молитва, це зворотний зв'язок з Богом, це найвища точка щастя.


Егоїзм - це коли ви не дякуєте Богові за все, що Він вам дає. Енергія застоюється, ви тільки отримуєте, і нічого не віддаєте натомість. Утворюється зловонне болото егоїзму, в основі якого лежить ідея «жити тільки для себе». Коли ви підносите Богові молитву подяки, енергія знову починає циркулювати, і болото егоїзму очищається водами любові і подяки.

Це настільки чудово - почувати себе вдячним Богові, що ніщо не може зрівнятися з цим почуттям. Ошо каже, що молитва - це найвища точка щастя людини, і така молитва не стає засобом для досягнення будь-якої мети. Мета - це вдячність, любов до Бога, і коли ця мета досягнута, коли ви це відчуваєте, кожен момент стає справжньою молитвою - почуттям подяки. У цьому немає его (егоїзму), оскільки ви нічого не пробачите, ви дякуєте за те, що вже є, тому що розумієте, що могло б взагалі нічого не бути.

Коли ви вдячні за те, що є, хіба є якісь проблеми, хіба потрібно щось ще? Залишається тільки дякувати і ділитися ароматом любові і подяки, не очікуючи отримати щось натомість. І це відбувається спонтанно, само по собі, без зусиль з вашого боку, це як цвітіння троянди в прекрасному саду - вона не докладає до цього ніяких зусиль.

  Ви джерелите цей аромат, ділитеся ним, віддаєте іншим і Богу - і в цьому немає ніякого розрахунку, ніякої угоди, ніяких очікувань, ніяких занепокоєнь. Це подяка в кожну мить (і за кожну мить) буття, це любов, справжнє щастя. Це гармонійний перебіг енергії від душі до Бога і від Бога до душі. Ви перебуваєте в постійній молитві-подяки, що ж може бути краще цього?